Az Élet Értelme, És Napjaink Emberi Válságának Megoldása

Dr. Michael Laitman Blogja

Dr. Michael Laitman Blogja

Hogyan egyesítsük a balt a jobbal?

2020. szeptember 21. - Dr. Michael Laitman

Mi még nem értjük, hogy a természet egy teljes egység állapota felé irányít minket, ennélfogva azt kellene keresnünk, hogy hogyan lépjünk egységre különbözőségeink felett.

Mindez egy olyan egységet jelent, ahol a különbségek sokasága, az egyéni tulajdonságok, nézetek mind megmaradnak, és egyik oldal vagy nézet sem törli el, semlegesíti a másikat, hanem mindegyik megkapja a megfelelő helyet, szerepet melyen keresztül létezhet.

Annak érdekében, hogy egységet hozzunk létre – különböző akár ellentétes nézetek között – szükség van egy harmadik forrásra, arra a képességre, hogy mindenki feladja saját nézetét és elfogadja, sőt megerősítse a másik nézetét, mely csak abból származhat, hogy ha az egységet fontosabbnak tartjuk mint az egyéni vélemények részleteit.

Bár mindez a mai valóságot tekintve lehetetlennek tűnik, amikor megértjük azt, hogy a Természet tendenciája az, hogy az összes részét egyesíti – beleértve az embereket – hogy mi így is, úgy is ebben az irányban fejlődünk, akkor amennyiben egy olyan oktatást vezetünk be amely ebben segít minket, akkor hozzájuthatunk ahhoz az erőhöz, mely lehetővé teszi hogy megtegyük a szükséges engedményeket egymás felé annak, érdekében, hogy lássuk a következőket:

  • az összes különböző és ellentétes nézet szükséges része az egyetlen összefoglalt rendszernek,
  • az összes ellentét, szakadás felett épített egység hasznos mindenkinek,
  • semmi értelme, hogy ellenálljunk a Természetnek.

Azaz meglátjuk majd, hogy ha mindenki meg akar maradni saját, másokkal ellentétes véleményén belül az csak szenvedéshez vezet, és hogy a Természet rendszere azt akarja, hogy pontosan ezen tendenciák fölé emelkedjünk az egység érdekében.

A Természet előbb-utóbb elvezet minket oda, hogy egységre lépjünk összes különbözőségeink felett. Azok az emberek akik már felfedték ezt a tendenciát a valóság érzékelésen és érzéseiken keresztül – azaz a Kabbalisták – azt írják erről az állapotról, hogy “a szeretet lefedi majd az összes bűnöket “.

Ez azt jelenti, hogy az egymással szembenálló oldalaknak fel kell fedezniük mindazon negatív tulajdonságokat, mely mindegyikünkben benne van, és egy hidat kell építsenek közöttük egy különleges gyakorlati tanulási módszeren keresztül, pontosan a szakadás és az ellentétek felett.

Hogyha megmaradunk ösztönös tendenciáinkon belül, akkor csak még mélyebb gyűlölet fele haladunk egymás ellen. Az emberi természet eredendően önző, csak saját érdekeit veszi figyelembe másokéval szemben, és a teljes világnézetünk erre a keskeny érzékelésre és valóság érzékelésre épül. Ilyen módon mindez válsághoz vezet, ahol úgy érezzük, hogy a többieket kell megváltoztatni, vagy akár kitörölni a világból, annak érdekében, hogy mi nyugalmat kapjunk.

Ma eljutottunk ahhoz a képességhez, hogy felismerjük ezt a problémát. Mindannyian önző egyének vagyunk akiknek megvan a saját különleges helye, nézete a rendszerben, ennélfogva mindannyian messzemenően különbözünk egymástól.

Azonban magasabb szintre kell emelnünk tudatosságunkat a Természet egyetlen összefüggő rendszerével kapcsolatban melyben mindannyian létezünk és melyben mindannyian osztozunk, meg kell értsük azt, hogy ez a rendszer hogyan vezet minket összes különbözőségünk felett az egységhez, és ennélfogva létre kell hoznunk azokat a kapcsolatokat amelyek a különbözőségek és egyet nem értés felett épülnek.

Mindez úgy néz ki, mint hogyha egy új emeletet akarnánk építeni épületünkhöz, ahol az első emeleten vannak összes különböző nézeteink, és anélkül, hogy azokhoz hozzányúlnánk vagy azokat megváltoztatnánk, a második emeleten mi azt értékeljük és azt tartjuk fontosnak mely összeköt minket minden más felett.

A mai világban mindenkinek megvan a helye. Eljött az idő, amikor új kapcsolatokat kell építsünk egymás között, anélkül hogy mindenki el akarná pusztítani a másikat. Azáltal, hogy elpusztítunk másokat, saját magunkat pusztítjuk el. Ez a Természet törvénye. A plusznak és a mínusznak egymás mellett kell léteznie, és egy új mechanizmust kell helyezni a kettő közé, mely megengedi, hogy mindkettő harmonikusan működjön, mint egyetlen összefüggő rendszer része.

Ennélfogva el kell érnünk egy olyan állapotot, ahol érezzük majd, hogy önző emberi természetünk fölött létezünk, afelett az önző természet felett, mely meghatározza létezésünket és ily módon fedezünk fel egy új sokkal hatalmasabb, felsőbb valóságot.

A bejegyzés trackback címe:

https://laitman.blog.hu/api/trackback/id/tr1216209228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása