Az Élet Értelme, És Napjaink Emberi Válságának Megoldása

Dr. Michael Laitman Blogja

Dr. Michael Laitman Blogja

Kritika a családon belül

2020. október 17. - Dr. Michael Laitman

laitman1.pngKérdés: Ön szerint helyes kritizálni partnerünket bármilyen tettéért, elégtelenségéért, vagy kívülről nézzünk rá az egészre, ahogy az orvos kezeli a betegét?

Válasz: Nem úgy, ahogy az orvos bánik páciensével, hanem gyengéd és szerető módon adjuk tudtára, hogy egy kissé mást várunk tőle. Ez aztán ránk és párunkra is hatással lesz.

Kérdés: Mit gondol, szükséges a kritika?

Válasz: Azt nevezzük kritikának, amikor kifejezzük elégedetlenségünket, nemtetszésünket, és ezzel elnyomjuk a partnerünket. De amikor megmutatom, hogy egy kissé mást várok tőle, amivel demonstrálom kapcsolatunk kölcsönösségét, akkor ez már nem kritika. 

Kérdés: Érdemes az ilyen praktikákhoz folyamodni, amikor őszintén, titkolózás nélkül tudunk párunkkal beszélni? Vagy jobb a határok kiépítése, és azok tiszteletben tartása?

Válasz: Nem hiszem, hogy szükség volna határokra. Ez a párok közötti helyes kölcsön-kapcsolat eredménye, ahol egyáltalán semmilyen titoknak nem kell lennie, mivel a párok egyetlen egészt hoznak létre a kapcsolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://laitman.blog.hu/api/trackback/id/tr516243358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása