Az Élet Értelme, És Napjaink Emberi Válságának Megoldása

Dr. Michael Laitman Blogja

Dr. Michael Laitman Blogja

A pozitívum érzékeléséhez érzékelni kell a negatívumot is.

2020. augusztus 03. - Dr. Michael Laitman

laitman5.jpgKérdés: Ha minden abszolút káprázatos lesz, hogy haladhat valaki előre, hova és milyen módon képes tovább fejlődni? Ez így nagyon unalmasnak tűnik.

Dr. Laitman: Érthető, ha minden csodálatos, tiszta és jó, akkor nagyon unalmas lehet. Nincs semmi, ami bepiszkolná a képet, nincs semmi káromlás mögötte, vagy ilyesmi, nincs olyan nemes dolog, aminek a hátterében valami ocsmányság jelenne meg.

De nem kell aggódni, még ha most nem is tudom elmagyarázni, de mindig van lehetőség a jót, valami rossz fölé emelkedve meglátni. Amikor a gonosz kimerül, mindent a jó kezd el kitölteni, végtelen és örök dolog, ami ilyen módon tárul fel az ember számára.

Amikor ezt tanulmányozzuk, érezni is kezdjük. Egy dolog igaz, ahhoz, hogy érezhessük a pozitív oldalát egy dolognak, érezni kell először a negatív oldalát. Ez a két állapot szükségszerűen támogatja egymást, a kölcsönös kifejeződésükben.

A bejegyzés trackback címe:

https://laitman.blog.hu/api/trackback/id/tr4016102624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása